Incoterms® 2020 -toimituslausekkeet ja logistiikan pullonkaulat

4.10.2023 09:00

Koulutuksessa luodaan yleiskuva Incoterms® 2020 -toimituslausekkeiden käyttöön ja sen ajankohtaisiin haasteisiin pandemiasta toivuttaessa.

Kansainvälisen kauppakamarin ICC:n Incoterms® 2020 -toimituslausekkeet ovat myyjän ja ostajan kannalta tärkeä kauppasopimusten työkalu kaikkialla maailmassa niin ulkomaan- kuin kotimaantoimituksissa.

Toimituslausekkeiden merkitys on entisestään korostunut maailmankaupan epävakaiden olosuhteiden ja logistiikkaongelmien, kuten konttipulan ja toimitusviivästysten, vuoksi. 

Koulutuksen luennoitsija asianajaja, oikeustieteen tohtori, Lauri Railas kertoo toimituslausekkeisiin liittyvistä toimintatavoista ja oikeussäännöistä myös käytännön tapauksin.  

Lue myös aiheeseen liittyvä artikkeli: https://icc.academy/ms-ever-given-set-free/.  

KENELLE:

Kaikille ulkomaankaupan ja logistiikan parissa työskenteleville asiantuntijoille, jotka käyttävät Incoterms-toimituslausekkeita työssään.

OHJELMA:

8.50
Yhteyden avaus

9.00
INCOTERMS® 2020 JA LOGISTIIKAN PULLONKAULAT

  • Tavaran toimitus ja toimituksen vastaanottaminen
  • Kuljetuksen järjestäminen eri Incoterms® 2020-lausekkeilla
  • Kuka maksaa kohonneet rahtihinnat?
  • Rahti ja lisämaksut
  • Kuljetusriskit ja vakuuttaminen
  • Aikariskit ja viivästysvastuut
  • Ylivoimaiseen esteeseen vetoaminen
  • Covid-19 ja vakuutukset
  • Incoterms® 2020 ja konttikuljetukset

12.00
Koulutus päättyy

ASIANTUNTIJA:

Lauri Railas

Incoterms ® 2010 Drafting Groupin jäsen, ICC Suomen osaston Incoterms-asiantuntijaryhmän puheenjohtaja, Suomen Asianajajaliiton kuljetusoikeuden asiantuntijaryhmän jäsen. Lauri Railas on aikaisemmin toiminut mm. Asianajotoimisto Krogerus Oy:n palveluksessa, Vakuutusosakeyhtiö Sammossa merivakuutusasiantuntijana ja ICC:n Suomen osaston pääsihteerinä sekä Keskuskauppakamarin välityslautakunnan sihteerinä. Hän on opiskellut meri- ja kuljetusoikeutta Suomen lisäksi myös Norjassa ja Englannissa. Lauri Railas on järjestänyt kymmeniä koulutustilaisuuksia kansainvälisen kaupan, kuljetusten, kaupan rahoituksen sekä erimielisyyksien ratkaisun aihepiireistä erityisesti 1990-luvulla.

 

LISÄTIETOA JA ILMOITTAUTUMINEN

Ajankohta

Alkaa:   4.10.2023 09:00
Päättyy:   4.10.2023 12:00

Lisää tapahtuma kalenteriisi

Lisätiedot