CBAM tutuksi – EU:n hiilirajajärjestelmän tarkoitus ja soveltaminen

11.9.2024 09:00

Euroopan unioni on eturintamassa globaalin ilmastonmuutoksen torjumisessa. Osana 55-valmiuspakettia EU:ssa otetaan käyttöön asteittain vuodesta 2023 alkaen hiilirajamekanismi CBAM, jonka tarkoituksena on varmistaa, että hiilen hinta on sama tuontituotteille ja EU:ssa valmistetuille tuotteille. 

CBAMin täydellisen soveltamisen aloittamista edeltää 1.10.2023 alkava reilun kahden vuoden pituinen siirtymäkausi, jonka aikakana CBAM-säännösten soveltamisalaan kuuluvien tavaroiden maahantuojille tulee tiedonkeruu- ja raportointivelvoitteita, mutta ei vielä maksuvelvoitetta. 

Tule kuulemaan, miten siirtymäkauden vaatimukset vaikuttavat yritykseesi ja miten niihin pitäisi varautua.

 

ASIANTUNTIJA:

Matti Alpua on KPMG:n tulli- ja valmisteveroasiantuntija. Hänen lähes 25 vuoden kokemuksensa alalla pitää sisällään niin tulli- ja valmisteverotusasioihin liittyvää konsulttityötä koti- ja ulkomaisille asiakkaille kuin EU:n tullilainsäädännön valmistelutyötä EU:n toimielimissä Brysselissä. Matti avustaa asiakkaitaan mm. laajakantoisten tulli- ja valmisteverotusmenettelyjen suunnittelussa sekä yksityiskohtaisissa kysymyksissä. Koulutukseltaan Matti on juristi.

 

Lisätietoa ja ilmoittautuminen

 

LISÄTIETOA:

ASIAKASPALVELU
09 2286 0360
asiakaspalvelu@kauppakamarikauppa.fi

 

Ajankohta

Alkaa:   11.9.2024 09:00
Päättyy:   11.9.2024 11:00

Lisää tapahtuma kalenteriisi