Näin onnistut yrityskaupassa

30.11.2023 12:00

Yrityskauppa on merkittävä projekti kaikille kaupan osapuolille. Tämän takia on tärkeää, että koko prosessi saadaan mahdollisimman sujuvaksi ja vältytään eri vaiheisiin liittyviltä sudenkuopilta.

Koulutuksessa kuulet, mihin seikkoihin yrityskauppaprosessissa kannattaa kiinnittää huomiota, jotta tuloksena on onnistunut yrityskauppa.

Tilaisuuden kouluttajina toimivat lukuisissa yrityskaupoissa avustaneet asianajajat Jarkko Ruohola, Krista Siro ja Iiro Hollmén Asianajotoimisto Lukander Ruohola HTO Oy:stä.

KENELLE:

Koulutus on suunnattu toimitusjohtajille, yrittäjille, yrityksen omistajille sekä yrityksen hallituksen jäsenille. Se sopii hyvin taloushallinnon asiantuntijoille, jotka osallistuvat yrityskauppaprosesseihin sekä juristeille, jotka eivät säännöllisesti työskentele yrityskauppojen parissa. Tilaisuus soveltuu sekä myyjä- että ostajapuolelle, ja myös niille, jotka vasta harkitsevat yrityskauppaa.

OHJELMA:

Klo 11.50
Yhteyden avaus etäosallistujille

Klo 12.00

  • Yrityskaupan vaiheet ja yrityskauppaprosessi pähkinänkuoressa
  • Yrityksen arvonmääritystavat
  • Verotus 
  • Mitä jokaisen myyjän ja ostajan tulee tietää due diligence -prosessista
  • Rakennejärjestelyt yrityskauppaan valmistautumiseksi
  • Myyjän vakuutukset ja vastuu
  • Yrityskaupan vaikutukset henkilöstöasioihin

Klo 16.00 
Koulutus päättyy

Koulutuksen aikana pidetään kaksi taukoa noin klo 13.15 ja 14.45

ASIANTUNTIJAT

Jarkko Ruohola

Asianajaja Jarkko Ruohola on viime vuosina avustanut mm. pörssiyhtiöitä ja muita laajalti omistettuja yhtiöitä sekä pääomasijoittajia ja kasvuyrittäjiä monissa merkittävissä yrityskaupoissa sekä yritysjärjestelyissä. Jarkolla on erityisosaamista mm. teknologiayritysten ja monien eri alojen palveluyritysten kaupoista ja yritysjärjestelyistä. Hän on ollut vastuussa myös suurten kiinteistökokonaisuuksien transaktioista. Jarkko on toiminut mm. Suomen Asianajajaliiton puheenjohtajana vuosina 2016–2020. 

Krista Siro

Krista Siro on toiminut neuvonantajana useissa kotimaisissa ja kansainvälisissä yrityskaupoissa. Hänen roolinsa yrityskaupassa alkaa usein jo aiesopimuksen neuvotteluvaiheessa ja päättyy siihen, kun yrityskauppa pannaan onnistuneesti täytäntöön. Krista neuvoo asiakkaita yritysjärjestelyihin liittyvissä moninaisissa kysymyksissä ja laatii esimerkiksi sulautumiseen ja jakautumiseen tarvittavat asiakirjat. Krista hoitaa mielellään toimeksiantoja, joissa on jokin kansainvälinen kytkentä. Hän laatii erinäisiä kansainvälisiä sopimuksia, kuten jälleenmyynti-, agentti-, hankinta-/myynti- ja salassapitosopimukset.

Iiro Hollmén

Iiro Hollmén on avustanut menestyksekkäästi asiakkaita lukuisten erikokoisten yrityskauppojen ja -järjestelyiden suunnittelussa ja toteuttamisessa. Iiro on lisäksi erikoistunut yhtiöoikeudellisiin toimeksiantoihin, joissa usein on myös vero-oikeudellinen liityntä. Tyypilliset toimeksiannot koskevat start up- ja kasvuyritysten rahoitus- ja omistusjärjestelyjä, joissa Iiro on toiminut sekä perustajien että sijoittajien neuvonantajana. Iiro on erikoistunut myös yrityssaneerauksiin. Hän on toiminut selvittäjänä monissa yrityssaneerausmenettelyissä, minkä lisäksi hän usein neuvoo asiakkaita yrityssaneerauksen velkojarooliin liittyvissä kysymyksissä.

LISÄTIETOA JA ILMOITTAUTUMINEN

Ajankohta

Alkaa:  

30.11.2023 12:00

Päättyy:  

30.11.2023 16:00

Lisää tapahtuma kalenteriisi

Lisätiedot