KANSAINVÄLISET KAMARIKAHAVIT

4.11.2022 09:00

TEAMS

Kamarikahavit tarjoaa tietoa elinkeinoon vaikuttavista ajankohtaisista tekijöistä ja kiinnostavista teemoista. Ota kuppi kahvia ja istahda Teamsiin verkostojen ja päivänpolttavan tiedon ääreen!

AIKA JA PAIKKA

4.11.2022 9:00-9:50 Teams

AIHE - RUOTSIN MARKKINAT JA POHJOISEN INVESTOINTIPOTENTIAALIN REALISOITUMINEN

Marraskuun kamarikahavit ovat osa kauppakamarien kansainvälistymisviikkoa.

Kamarikahavien ensimmäisen puheenvuoron pitää suomalais-ruotsalaisen (Finsk-svenska handelskammaren) kauppakamarin markkinaneuvoja Markku Sirviö.

Ruotsissa on käynnistynyt lukuisia suurhankkeita, ja uusia hankkeita suunnitellaan. Jos osallistuminen suurhankkeisiin kiinnostaa, niin tule kuulemaan minkälaiselle osaamiselle ja palvelulle on markkinarako Ruotsissa sekä konkreettiset toimenpiteet miten markkinoille pääsee ja mitkä ovat ensimmäiset askelmerkit.

Toisen puheenvuoron pitää Lapin kauppakamarin toimitusjohtaja Liisa Ansala, joka kertoo Kauppakamarin hankkeesta - Vihreän siirtymän teollinen strategia.

Lapin kauppakamarin selvityksen mukaan Lapissa on yli 17 miljardin euron investointipotentiaali, ja Pohjois-Ruotsin, Pohjois-Norjan ja Pohjois-Suomen investointipotentiaali on yhteensä noin 160 miljardia euroa. Pohjois-Ruotsin teolliset investoinnit toimivat pohjoisen veturina, mutta vastaavia mahdollisuuksia on myös Pohjois-Suomessa ja Pohjois-Norjassa. Erityisesti Pohjois-Ruotsin mittavat investoinnit kiinnostavat myös lappilaisia yrityksiä, joiden toiveena on löytää tie toteuttamaan investointeja.

Hankeen tarkoituksena on edistää investointipotentiaalin realisoitumista ja tukea alueen elinkeinon ja yritysten hyvää kehitystä vihreän siirtymän ja kestävän kehityksen hengessä.

LINKKI TILAISUUTEEN LÄHETETÄÄN OSALLISTUJILLE 3.11.

LISÄTIETOJA

Tiina Ronkainen – Palvelupäällikkö Lapin kauppakamari
tiina.ronkainen@chamber.fi / 040-1817717

Paikkoja ei enää tarjolla.

Ajankohta

Alkaa:   4.11.2022 09:00
Päättyy:   4.11.2022 09:00

Lisää tapahtuma kalenteriisi

Tapahtumapaikka

TEAMS


Lisätiedot